Bel voor advies

CURSUS VEILIG WERKEN MET CHRONO59®

In de bouw en infra kun je te maken krijgen met chroom-6. Vaak wordt het werk dan stilgelegd, waarna een specialist chroom-6 saneert en veilig afvoert. Dat is een tijdrovend en kostbaar proces. Met de cursus Veilig werken met ChroNo59® leer je hoe je zelf chroom-6 verwijdert met ons unieke additief ChroNo59®. Veilig én snel.

Voor wie is de chroom-6 cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor schilders die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen met chroom-6. Door het oppervlak nat te schuren met het additief ChroNo59® zet je chroom-6-verbindingen veilig en snel om naar het onschadelijke chroom-3. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je kunnen aantonen dat je een opleiding tot schilder hebt gevolgd, of minimaal één jaar werkervaring hebt.

Wat leer je tijdens deze chroom-6 cursus?

In deze opleiding leer je hoe je chroom-6 tijdens het schuren onschadelijk kunt maken met ChroNo59®. ChroNo59® is een revolutionair additief dat chroom-6-verbindingen veilig en direct bij de bron omzet naar chroom-3. ChroNo59® levert daardoor snel een veilige werkomgeving op voor mens en milieu.

Het programma van de cursus bevat een onderdeel theorie en praktijk. Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is chroom-6 en hoe herken je chroom-6?
  • Wanneer vormt chroom-6 een gevaar?
  • Hoe maak je chroom-6 onschadelijk tijdens het schuren met ChroNo59®?
  • Welke persoonlijke beschermingsmiddelen heb je nodig?

Na de theorie krijg je van ons je eigen set persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze heb je nodig tijdens de praktijkles, want dan ga je zelf aan de slag gaat met ChroNo59®.

Certificering veilig werken met ChroNo59®

Aan het einde van de cursus toetsen we je kennis. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Jouw bedrijf/werkgever ontvangt een bedrijfscertificaat. Deze twee certificaten samen zijn tot 2 jaar na uitgifte geldig.

Waarom deze cursus?

Iedereen heeft recht op een veilige werkomgeving. Wij vinden het belangrijk dat veilig niet per sé moeilijk hoeft te zijn. Daarom willen wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met ChroNo59® – de veiligste en meest efficiënte manier om chroom-6 te verwijderen.

ChroNo59® is ontwikkeld met als uitgangspunt dat iedere schilder na onze cursus in staat is om veilig en effectief te werken met ChroNo59®.

Het additief ChroNo59® gebruik je in combinatie met een nat schuurproces, gewoon zoals je gewend bent. Tijdens je werkzaamheden loop je geen risico op blootstelling aan chroom-6. Chroom-6-verbindingen die niet vrijkomen tijdens werkzaamheden zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar blijven wel achter in je afval, waardoor je afval als chroom-6-houdend moet laten verwerken. Hoe? Dat leggen we je allemaal uit.

Praktische informatie

Veilig werken met ChroNo59®

  • Duur: ca. één dagdeel
  • Locatie: Heteren
  • Inclusief: PBM, cursusmateriaal, koffie en thee.

Geïnteresseerd in een chroom-6 cursus?

Ben je geïnteresseerd in een cursus Veilig werken met ChroNo59®? Via onderstaand formulier kun je meer informatie aanvragen of je direct aanmelden voor een cursus.

Aanmelden voor de cursus