Bel voor advies

CHROOM-6 SANEREN

Is op jouw ondergrond chroom-6 houdende verf of coating gebruikt en wil je deze veilig voor mens en milieu laten saneren? ChroNo B.V. is specialist in het veilig én snel saneren van chroom-6. Dat doen we bij jou op locatie of bij ons in Valburg.

Chroom-6 is gevaarlijker dan asbest

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die – na blootstelling – ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Doordat chroom-6 eenvoudig het lichaam kan binnendringen, bijvoorbeeld via de neus, de mond of de huid, wordt de stof gevaarlijker geacht dan asbest. Eenmaal in contact met het lichaam kan chroom-6 bij hoge blootstelling leiden tot astma, chronische longkwalen, verschillende vormen van kanker en problematiek rondom voortplanting. Het saneren van chroom-6 vraag daarom om een deskundige aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu.

Veilig en efficiënt chroom-6 saneren

ChroNo B.V. is specialist in het veilig én snel saneren van chroom-6. In tegenstelling tot traditionele saneringstrajecten zetten onze revolutionaire additieven ChroNo59® en ChroNo64® chroom-6-verbindingen direct bij de bron om naar chroom-3. Dit gebeurt tijdens het (nat) stralen, schuren of middels afbijt van het oppervlak. Dat is effectief, want de werkomgeving is hierdoor snel weer veilig. Bij gebruik van ChroNo64® kan het restafval zelfs als normaal afval worden verwerkt.

Een revolutie in het saneringslandschap

In traditionele saneringstrajecten worden gevaarlijke stoffen veilig verwijderd, afgevoerd en opgeslagen. De risico’s van het werken met een gevaarlijke stof blijven echter gedurende het hele saneringsproces én daarna bestaan. Dit maakt sanering gevaarlijk, arbeidsintensief, tijdrovend en kostbaar. ChroNo B.V. brengt een revolutie teweeg in het saneringslandschap door de gevaarlijke stof al in de eerste stap van het saneringsproces onschadelijk te maken. De toepassing van onze additieven levert daardoor snel een veilige werkomgeving op voor mens én milieu.

De additieven ChroNo59® en ChroNo64® kunnen op iedere locatie worden toegepast om chroom-6 houdende coating of verf veilig en snel van ondergronden zoals beton, hout, staal, rvs, en polyester te verwijderen.

Waarom werken met ChroNo B.V.?

Door het saneringsproces uit te besteden aan ChroNo B.V. ben verzekerd van een professionele én snelle aanpak. Het gebruik van onze additieven ChroNo59® of ChroNo64® in jouw project levert de volgende voordelen op:

  • Direct een veilige werkomgeving voor mens en milieu
  • Geschikt voor ondergronden die zoals beton, hout, staal, RVS en polyester
  • In combinatie met nat straal- of schuurproces of behandeling van oppervlak met afbijt
  • Geen verlies van productiesnelheid
  • Toepasbaar op iedere locatie
  • Bij gebruik van ChroNo64® is het afval te verwerken als regulier straalafval
  • Saneringsproces van A tot Z uitgevoerd door het team van ChroNo B.V.

Zij gingen je voor

ChroNo59® en ChroNo64® zijn revolutionaire straalmethodieken die inmiddels al in meerdere projecten succesvol zijn toegepast. Onder andere opdrachtgevers als TenneT, Smolders SSO, SPIE en Provincie Zeeland kozen voor een samenwerking met ChroNo B.V. Meer weten over chroom-6 saneren? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.