Bel voor advies

CHROOM-6 AFVAL AFVOEREN

Onze additieven ChroNo59® en ChroNo64® zetten vrijgekomen chroom-6 verbindingen direct om in het veilige chroom-3. Hierin verschillen de additieven niet van elkaar, maar mogelijk wél op het gebied van het afvoeren van chroom-6 afval. Ervaring leert sinds 2018 dat dit nog nooit is voorgekomen.

Een oplossing met en zonder loog

Het additief ChroNo64® bevat 5% loog. Door loog komen alle chroom-6-verbindingen vrij uit de verf. Deze verbindingen worden door ChroNo64® direct omgezet naar chroom-3, wat betekent dat er in het afval dat overblijft na de behandeling géén chroom-6 achterblijft. Hierdoor kan het afval als regulier afval worden afgevoerd en is ChroNo64® veilig voor mens én milieu. ChroNo59® zet alleen chroom-6 verbindingen om die vrijkomen tijdens de werkzaamheden. De chroom-6 verbindingen die niet vrijkomen zijn ongevaarlijk gedurende de werkzaamheden, maar blijven mogelijk wel achter in het afval, waardoor het mogelijk als chroom-6-houdend verwerkt moet worden. Ervaring leert sinds 2018 dat dit nog nooit is voorgekomen.

Wat gebeurt er met chroom-6 afval?

Tijdens – maar ook na het behandelen van verf of coating zet het additief ChroNo64® iedere chroom-6-verbinding om naar chroom-3. Na de werkzaamheden stelt een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium met behulp van materiaalmonsters vast of het afval vrij van chroom-6 is. Zodra dit is vastgesteld, mag het afval afgevoerd worden als chroom-6-vrij afval. Ervaring leert sinds 2018 dat dit nog nooit is voorgekomen. Residuen met ChroNo64® worden opgevangen en duurzaam gerecycled.

Werk je met ChroNo59®, dan worden alleen chroom-6-verbindingen omgezet die vrijkomen tijdens de werkzaamheden. Chroom-6 verbindingen die niet vrijkomen blijven mogelijk in het afval achter. Dit afval moet mogelijk als chroom-6-houdend verwerkt worden. Of je kiest ervoor om het afval in een gecontroleerde omgeving te laten behandelen met ChroNo64®, waardoor het alsnog vrij van chroom-6 kan worden aangeboden aan de afvalverwerker.

Afval afvoeren

Het team van ChroNo B.V. voert het afval voor je af en bereidt jouw ondergrond desgewenst voor op een nieuwe coating.

Wil je meer weten over het saneringsproces door ChroNo B.V.? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.