Bel voor advies

CHROOM-6 HERKENNEN

Chroom-6 is in de afgelopen decennia op grote schaal toegepast in de verf- en metaalindustrie. De toepassing van chroom-6 was echter verre van gestructureerd. Dit maakt chroom-6 herkennen een lastige klus. Bij een vermoeden van chroom-6 kan een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium helpen.

Wat te doen bij een vermoeden van chroom-6?

Wanneer je vermoedt dat op een ondergrond chroom-6 houdende verf of coating is gebruikt kun je direct contact met ons opnemen. Wij werken samen met de geaccrediteerde laboratoria SGS Search en RPS. Deze laboratoria stellen met behulp van materiaalmonsters vast of er op jouw ondergrond gewerkt is met chroom-6 houdende verf of coating.

Wat gebeurt er na het herkennen van chroom-6?

Als door het laboratorium is vastgesteld dat er chroom-6 aanwezig is op de ondergrond stelt de afdeling Q-HSE (Quality, Health, Safety & Environment) van ChroNo B.V. samen met jou het VGM-plan (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) op. Dit gebeurt volgens de Arbeidshygiënische Strategie. Als het VGM-plan is afgestemd en geaccordeerd kan worden gestart met het saneren van chroom-6.

Voorkom extra kosten

Over het algemeen geldt: hoe ouder de verflagen op het object, hoe groter de kans dat er chroom-6 aanwezig is. Door van tevoren een beeld te vormen of chroom-6 een risico is in jouw project, voorkom je extra kosten achteraf.

Wil je meer weten over het herkennen van chroom-6 of heb je andere vragen over het saneringsproces door ChroNo B.V.? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.