Bel voor advies

CHROOM-6 NAAR CHROOM-3

ChroNo59® en ChroNo64® zijn revolutionair additieven die chroom-6-verbindingen veilig en direct bij de bron omzetten naar chroom-3. Deze additieven leveren daardoor snel een veilige werkomgeving op voor mens en milieu.

Onschadelijk vanaf de bron

In traditionele saneringstrajecten worden gevaarlijke stoffen veilig verwijderd, afgevoerd en opgeslagen. De risico’s van het werken met een gevaarlijke stof blijven gedurende het hele saneringsproces én daarna bestaan. Dit maakt sanering gevaarlijk, arbeidsintensief, tijdrovend en kostbaar. ChroNo B.V. brengt met haar additieven een revolutie teweeg in het saneringslandschap door chroom-6 al in de eerste stap van het saneringsproces onschadelijk te maken.

Chroom-6 omzetten naar chroom-3

De additieven ChroNo59® en ChroNo64® worden gebruikt in combinatie met een nat straal- of schuurproces of in combinatie met afbijt. Tijdens – maar ook na – het behandelen van verf of coating zetten deze additieven iedere vrijgekomen chroom-6-verbinding om naar chroom-3. Dit gaat niet ten koste gaat van arbeidsproductiviteit, want de productiesnelheid van bijvoorbeeld de straalmethodiek is vergelijkbaar met die van een regulier nat straalproces (7 m² p. uur).

Veilige werkomgeving

Chroom-3 is onschadelijk voor ons lichaam. Sterker nog: chroom-3 zit onder andere in natuurlijke mineralen en is van groot belang voor de stofwisseling van suiker in ons lichaam. Door chroom-6 direct bij de bron om te zetten naar het onschadelijke chroom-3 is je werkomgeving veilig, want je wordt niet blootgesteld aan chroom-6.

Wil je meer weten over het omzetten van chroom-6 naar chroom-3 of heb je andere vragen over het saneringsproces door ChroNo B.V.? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.