Bel voor advies

Onze oplossingen

Met de revolutionaire additieven ChroNo59® & ChroNo64® maken wij chroom-6 verbindingen direct onschadelijk bij de bron. Hierdoor is de werkomgeving snel weer veilig voor mens en milieu.

ChroNo59® en ChroNo64®: overeenkomst en verschil

ChroNo59® en ChroNo64® verwijderen chroom-6 van oppervlaktes die nat mogen worden geschuurd, gestraald of behandeld kunnen worden met afbijt. Beide oplossingen zetten het vrijgekomen chroom-6 direct om naar het veilige chroom-3. ChroNo64® is theoretisch effectiever bij het verwerken van afval en ChroNo59® is vriendelijker voor je omgeving.

ChroNo64® met 5% loogoplossing: geen chroom-6 in afval

Door de toepassing van een 5% loogoplossing in ChroNo64® worden álle chroom-6-verbindingen uit verf vrijgemaakt en omgezet naar chroom-3, dus ook de verbindingen die anders niet waren vrijgekomen. ChroNo64® is hiermee de meest effectieve oplossing om chroom-6 te verwijderen, want er blijft geen chroom-6 achter in het afval. Het afval kan daarom als regulier afval worden afgevoerd. Lees hier meer over ChroNo64®

ChroNo59® zonder loog: vriendelijk én veilig

Wanneer werken met loog geen mogelijkheid is, biedt ChroNo59® uitkomst. Deze oplossing bevat geen loog, waardoor ChroNo59® overal veilig gebruikt kan worden. Tijdens het werken met deze oplossing word je niet blootgesteld aan chroom-6 én je hoeft geen rekening te houden met de risico’s van werken met loog. De chroom-6-verbindingen die vrijkomen tijdens het saneringsproces vormen geen direct gevaar voor mens en milieu, maar vormen mogelijk wel een potentieel risico bij het verwerken van afval. Het overgebleven afval moet daarom mogelijk als chroom-6-houdend worden behandeld en verwerkt. Ervaring leert sinds 2018 dat dit nog nooit is voorgekomen. Lees hier meer over ChroNo59®.

Chroom-6 verwijderen bij jou op locatie

Is er op jouw ondergrond chroom-6 houdende verf of coating gebruikt en wil je deze op deskundige wijze laten saneren? Wij zijn specialist in het veilig én snel verwijderen van chroom-6. Onze revolutionaire oplossingen zetten chroom-6-verbindingen direct om naar het veilige chroom-3. Hierdoor is de omgeving snel weer veilig. De werkzaamheden voeren wij uit bij jou op locatie of bij ons in Valburg. Lees hier meer over het saneringsproces door ChroNo B.V.

Wij denken met je mee

Wil je weten welke oplossing het beste past bij jouw project? Wij denken graag met je mee. Neem direct contact op met één van onze specialisten en wij voorzien je van passend advies.

ChroNo64® en ChroNo59®:
overeenkomst en verschillen

Pakt alle chroom-6 verbindingen aan
Met 5% natronloog oplossing
Zet vrijgekomen chroom-6 direct om naar het onschadelijke chroom-3
Geen blootstelling aan chroom-6 tijdens werkzaamheden én erna
Geen chroom-6 in afval
Pakt chroom-6- verbindingen aan die vrijkomen tijdens werkzaamheden
Zonder 5% natronloog oplossing
Zet vrijgekomen chroom-6 direct om naar het onschadelijke chroom-3
Geen blootstelling aan chroom-6 tijdens werkzaamheden
Chroom-6 dat niet vrijkomt tijdens werkzaamheden blijft achter in afval