Bel voor advies

Rijkswaterstaat neemt ChroNo59® op in beheersregime 2.0

3 - 9 - 2021

Binnenkort publiceert Rijkswaterstaat het beheersregime chroom-6 2.0. We kunnen alvast verklappen dat de additieven van ChroNo B.V. ook weer van de partij zijn in de nieuwe versie!

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt om de puntjes op de i te krijgen in het beheersregime 2.0. Doel van dit beheersregime is om iedereen een handreiking te geven om veilig chroom-6-houdende coatings te bewerken en te verwijderen. Ook ChroNo59® is grondig getest en op grond van het advies van RWS dienen voor ChroNo59® beheersmaatregelen genomen te worden conform ‘sludgestralen met additief’.

ChroNo64® werd eerder al door RWS opgenomen in beheersregime 1.0 onder ‘nat stralen met water, grit en additief nadat oppervlak is behandeld met gel’. Recentelijk besloot RWS dat het gebruik van een 5% loogoplossing voor RWS een extra risico vormt bij het verwijderen van chroom-6. ChroNo59® bevat geen loog en is daarom nog vriendelijker in het verwijderen van chroom-6. Met ChroNo59® voldoen we daarmee opnieuw aan alle voorwaarden van RWS. 

Op de hoogte blijven? Hou ons laatste nieuws in de gaten!

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht